Vær opmærksom, når du optager SMS lån

Det er simpelt og hurtigt at optage et SMS lån. Der er dog et spektrum af parametre, som du skal være særligt opmærksom på, når du optager SMS lån. Der er en række omkostninger forbundet med at optage et SMS lån, og det er særligt disse du skal have fokus på. Denne form for lån omtales ofte som meget dyre forbrugslån, hvilket de også nemt kan være. Løbeperioden på et sådant lån er meget kort og der er samtidig en række gebyrer forbundet med lånet, hvilket betyder at et SMS lån kan ende med at blive dyrt. Det betyder, at du skal vurdere vigtigheden af dette lån, for hvis der er tale om at optage lånet med henblik på forbrugskøb, så skal du være indstillet på at produktet med stor sandsynlighed vil komme til at koste det dobbelte af den oprindelige kontantpris, hvorfor det i mange tilfælde ikke kan betale sig.

Den bedste måde at sammenligne udvalget af SMS lån er ved at kigge på deres ÅOP. Det er hvert låns årlige omkostninger i procent, hvilket er svarende til en samlet beregning for lånets pris inklusiv gebyrer, renter og andet. Sagt med andre ord, så viser det den samlede pris for det respektive SMS lån. Ydermere, så skal du være opmærksom på at ÅOP for SMS lån kan variere rigtig meget, hvorfor du både kan forvente lån, der befinder sig i niveau omkring 400%, men helt op til 2.300%. Det gør det dog blot yderligere essentielt at undersøge markedet og sammenligne de forskellige bud, så du får det billigst mulige lån. Vælger du at optage et lån på 6.000 kroner, og med en lånetid på 30 dage, så vil de årlige omkostninger i procent blive omtrent 1.355%. Det betyder at lånet vil komme til at koste 7.500 kroner, for et lån på 6.000 kroner og en løbeperiode på kun 30 dage.

Du opfordres derfor kraftigt til at vurdere baggrunden for optagelsen af et SMS lån, da det hurtigt kan blive en bekostelig affære. Der kan naturligvis være omstændigheder, der nødvendiggøre optagelse af et forbrugslån, hvilket kan være uforudsete regninger, forglemmelse af betalinger eller lignende. Et SMS lån har maksimum en løbetid på 30 dage, hvorfor du skal være opmærksom på at låne skal betales tilbage indenfor 30 dage. Derfor skal du også foretage en beregning, for at se om du har de økonomiske midler til dette.